Книги
Учебна литература
За Учителя
История

» Обратно

Личната библиотека на Хитлер

Личната библиотека на Хитлер

Автор: Тимъти У. Райбек

ISBN: 978-954-320-510-3
Категория: История
Корици: Меки, Формат: 13x20, Страници: 344

Цена: 16.00 лв.

Гласували: 5

Изискано написана... прецизно обоснована... завладяваща... предизвикателна...

- Иън Кершоу, The New York Sun

Райбек пише умело и с пестеливи думи нахвърля щрихите на историята и прехода на бъдещия диктатор от млад доброволец до твърд и разочарован войник.

- The Boston Globe

Райбек не предлага поредната обширна биография. Подхождайки към личността на Хитлер от един неочакван ъгъл, той хвърля повече светлина върху него, отколкото много от цялостните проучвания.

- Джон Уилсън, Christianity Today

Делото на Райбек си заслужава: когато човек прочете тази неголяма и стегната книга, той усеща, че е успял да се проумее интелектуалеца - или псевдоинтелектуалеца - който успява да убеди една от най-високо образованите нации на Европа да обяви война на цялата цивилизация и да се опита да унищожи евреите...

- The New Republic

Поглъщащо четиво за един читател, който усеща своето призвание да обича книгите, но това не му пречи да ги изгаря.

- Newsday

Райбек успява да превърне четенето на Хитлер в прочит на Хитлер - на неговото съзнание, на маниите му и на промените в него.

- Рон Розенбаум, автор на "Да се обясни Хитлер" ("Explaining Hitler")

"Хитлер и неговата библиотека" е важна за всеки, който се интересува от въздействието на книгите върху нас. Книгата е задължително четиво и за всеки, който се съмнява в силата, с която писаното слово води въображението към добро или зло.

- Sacramento Ness & Review (Най-добра книга на 2008 г.)

Тимъти У. Райбек е автор на "Последният оцелял: Уроците на Дахау". Негови статии са публикувани от The New York Monthly, The New Yorker, The Wall Street Journal и The New York Times. Той е един от съоснователите на Международния институт за историческа справедливост и помирение в Хага и живее в Париж заедно с жена си и трите си деца.

» Добави коментар

Дон "Дракона" Уилсън

30.04.2015

И няма да е лошо, ако след време издадете и най-добрата биография на Хитлер (по моето скромно мнение) - тази на сър Йън Кършо ( двутомната, а не еднотомния сурогат). Поздрави!

Дон "Дракона" Уилсън

30.04.2015

Браво! Това вече е книга на световно ниво. Дано излезе по-скоро.

 

Вашето име:
E-mail:
Вашето мнение:

Моля, въведете кода
Други книги от категория „История“